Black Friday, Cyber Monday og julehandel er rett rundt hjørnet, og butikker landet over ruster opp til priskrig. Alt er som det pleier, med unntak av én ting: Måten vi handler på. Eller nærmere bestemt, måten vi betaler på.

Nordmenn flest har sluttet å bruke sedler og mynter – faktisk viser årets World Payments Report at ingen land i verden har så mange kontantløse betalinger per innbygger som oss – og nå er mange i ferd med å legge vekk kortet også.

Framveksten av nye betalingsløsninger er med på å gjøre hverdagen enklere for folk flest, og som banken din legger vi til rette for at du og andre kunder kan være med på utviklingen. Slik kommer du i gang med morgendagens betalingsløsninger – i dag:


Google Pay

Vi forsøker hele tiden å utvikle teknologi som gjør at du som kunde kan ta i bruk nye betalingsmåter, og dette er det ferskeste tilskuddet i rekken. Alle som har bankkort eller kredittkort fra oss kan betale med Google Pay. Det betyr at du kan bruke Android-mobilen din til å betale for varer i butikker som støtter kontaktløs betaling. For å komme i gang trenger du bare å laste ned Google Pay-appen og legge til kortet ditt. Enkelt og greit!

Last ned Google Pay her


Vipps

Sjansen er stor for at du allerede har Vipps på mobilen og bruker den aktivt til vennebetaling. Vipps i kombinasjon med bank- og kredittkortet fra banken din er perfekt for enkel og rask betaling i små kiosker, fotballcuper og loddsalg. Du kan lære mer om dette her.

Last ned Vipps til Android

Last ned Vipps til iPhone


Kontaktløs betaling med kort

Norge er i ferd med å bli et kontantløst samfunn, og mye av grunnen kan tilskrives kontaktløs betaling. Det gjør det nemlig mye enklere å bruke bankkort og kredittkort til å betale store og små beløp. Alle våre bankkort og kredittkort er selvsagt klargjort for kontaktløs betaling – det vil si at det sitter en ørliten radiosender i kortet som kommuniserer med betalingsterminalen. Du tæpper bare kortet ditt mot terminalen, og et halvt sekund senere er transaksjonen fullført.

Har du ikke kontaktløst bankkort? Bestill nytt bankkort her


Klokkebetaling

Har du en smartklokke fra Fitbit eller Garmin, og bankkort eller kredittkort fra oss? Da kan du betale kontaktløst med smartklokken din. Perfekt for en liten handletur på vei hjem fra trening, eller når du har glemt lommeboka og mobilen hjemme. Smartklokkene bruker Near Field Communcation (NFC) for å gjennomføre kontaktløse betalinger. Alt du trenger å gjøre er å tæppe klokka mot betalingsterminalen.

Slik kommer du i gang med klokkebetaling


Tar du handelen på nett?

Både fysiske butikker og rene nettbutikker har gjerne spesialtilbud som kun gjelder netthandel i forbindelse med Black Friday, julehandelen og – selvsagt – Cyber Monday. Dette er datoene du må huske:

  • 29. november: Black Friday
  • 2. desember: Cyber Monday
  • 1. november – 30. november: Black November (stadig mer vanlig også i Norge)

I tillegg (om du ikke skal handle julegaver) kan du gjøre gode kupp i det tradisjonelle romjuls- og nyttårssalget. Og før du handler: Les gjerne vår miniguide om de vanligste – og sikreste – betalingsløsningene på nett.